Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Checkout - Oma maksutapa kaikille
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

AMARANTTIHIUTALE - luomu (700 g) Foodin

Amaranttihiutale foodin
7,90€
kpl 

Tuotekuvaus

Luomutuotettu Amarantti on erittäin mineraalirikas ja hyvin sulava siemenkasvi. Amarantti oli muinaisten asteekkien jokapäiväistä ruokaa. Se on pienijyväistä viljaa, joka sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua. Aminohapoista amarantti sisältää erityisesti metioniinia ja lysiiniä. Kuorittu kokonainen.

Ravintoarvot:

Energiaa 1620kJ/380kcal, Proteiinia 15g, hiilihydraatteja 66g, rasvaa 6,5g.

Käyttö:

Käyttö puuroihin, pataruokiin, riisin tapaan. Kiehauta veden kanssa ja anna hautua 20-30min. 1 osa amaranttia ja 2,5 osaa nestettä, nesteenä voi käyttää osittain pähkinä-/siemenmaitoa veden lisäksi. Makua saa lisättyä esim. kanelilla, suolalla ja makeutta voi tuoda kookossokerista tai kotimaisesta koivusokerista.

Amarantti (Amaranthus caudatus) itsessään on kasvi, jonka alkuperämaa Etelä-Amerikka, Andien alueella noin 1000-1500 metrin korkeudessa. Kasvi itsessään kasvaa 3,5 metrin kokoiseksi ja elinaikanaan kasvattaa 40 000 – 60 000 siementä. Inkat käyttivät amaranttia kaikissa pyhissä rituaaleissaan, koska he pitivät sitä “äiti maan” erinomaisena hedelmänä. Amarantin siemeniä on löydetty 4000 vuotta vanhoista haudoista. Meidän Amarantti kasvatetaan Andien korkeassa vuoristossa Arequipan alueella eteläisestä Perussa, joka on kuuluista siellä sijaitsevasta maailman syvimmistä kanjonista.

Ravinnollisten ominaisuuksiensa ansiosta se on ihanteellinen vaihtoehtoisissa ruokasovellutuksissa sekä terveyspainotteisessa ravitsemuksessa. Makea, pähkinäinen maku rikastuttaa perinteisten viljalajien valikoimaa. Kun kiinnostus erikoistuotteisiin kasvaa leivissä, muffineissa, pastoissa, mysleissä ja valmisvälipaloissa, amarantti on houkutteleva uutuus, joka sopii kaikkiin ruuanlaitto- ja leipomistapoihin

Amarantti on saanut viime aikoina huomiota erityisen hyvien ravintoarvojensa ansiosta. Se sisältää 12-17% proteiinia ja korkean määrän välttämätöntä lysiini-aminohappoa, jota tuskin voi löytää muista viljalajeista. Amarantissa on korkea kuitupitoisuus ja alhainen tyydyttyneiden rasvojen pitoisuus.

Amarantissa on paljon rautaa ja kalsiumia kuten myös muita vitamiineja ja mineraaleja. Amarantti sisältää korkean määrän lysiiniä, metioniiniä ja kysteiiniä. Välttämättömät aminohapot ovat amarantissa tasapainoisessa suhteessa toisiinsa nähden. Tämä ravinnollinen runsaus ja tasapaino on keskeisen tärkeää kasvissyöjille. Alhainen sodiumpitoisuus ja tyydyttyneiden rasvojen olemattomuus jatkavat positiivisten ominaisuuksien listaa. Quinoan tapaan amarantti sopii gluteenittomaan ruokavalioon.

Luomu, Gluteeniton, GMO-vapaa.
Peru
(13,49 €/kg)