Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Checkout - Oma maksutapa kaikille
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

C-VITAMIINI Pitkävaikutteinen p.e 8/23 500mg (90tabl) Vida

C vitamiini vahva 500 vida large
4,50€ 7,90€
kpl 

Tuotekuvaus

Parasta ennen 30.8.2023, täysin käyttökunnossa siitä ainakin 6 kk eteenpäin.

Ravintolisä. Pitkävaikutteinen C-vitamiinivalmiste. Antioksidantti suojaa soluille. Vastustuskyvylle ja hermostolle. Laktoositon, hiivaton, gluteeniton ja makeuttamaton. p.e.30.8.2023

Ainesosat:

L-askorbiinihappo, täyteaineet (hydroksipropyylimetyyliselluloosa, mikrokiteinen selluloosa, hydroksipropyyliselluloosa, polyvinyylipyrrolidoni), pintakäsittelyaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi).

Ravintosisältö

Näringsvärde   1 tabl.   RDA *)
C-vitamiini / C-vitamin   500 mg   625 %

Käyttöohje:

1 tabletti päivässä aterian yhteydessä. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuvile.
Pakkauskoko: 90 tablettia / 82 g
*Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400kj/2000kcal).

Fysiologiset vaikutukset:

Suomalainen Vida Vahva C-vitamiini on suunniteltu tukemaan elimistön ravitsemuksellisia tarpeita. C-vitamiini eli askorbiinihappo on elimistölle välttämätön vesiliukoinen vitamiini ja sillä on tärkeä rooli muun muassa luustossa, rustossa, jänteissä, kalvoissa ja ihossa esiintyvän kollageenin muodostumisessa. C-vitamiini edistää myös immuunijärjestelmän toiminnan pysymistä normaalina raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen.

Yksi C-vitamiinin tärkeimmistä ominaisuuksista liittyy antioksidanttipuolustukseen, sillä se edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. C-vitamiini on myös vahva pelkistäjä eli se voi auttaa esimerkiksi jo hapettunutta E-vitamiinia palautumaan takaisin toimintakykyiseen ja pelkistettyyn muotoonsa. C-vitamiini myös edistää raudan imeytymistä sekä hermoston normaalia toimintaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Pitkävaikutteista tehoa
Vida Vahva C-vitamiinivalmiste vapauttaa C-vitamiinia elimistöön vähitellen, noin kahdeksan tunnin ajan tabletin nauttimisen jälkeen. Tabletin pitkävaikutteisuus on saatu muokkaamalla tabletin rakennetta niin, että siitä vapautuu C-vitamiinia hitaasti ja hallitusti, erikoissidosaineen avulla. Vida Vahva C-vitamiinvalmiste tuo antioksidanttitukea elimistölle koko päivän ajaksi, mutta ei suurilla kerta-annoksilla, vaan tasaisesti osana kiireistä arkea.

Miksi C-vitamiini on tärkeä?
Ravinnosta C-vitamiinia on mahdollista saada ainoastaan kasvikunnan tuotteista, kuten hedelmistä, marjoista ja kasviksista. C-vitamiini on hyvin herkkä kuumuudelle ja hapelle, mikä tarkoittaa­ C-vitamiinipitoisuuden pienenemistä kolmanneksella esimerkiksi keittämisen johdosta. Lisäksi C-vitamiini tuhoutuu herkästi tiettyjen aineiden vaikutuksesta, kuten happi, ilmansaasteet, alkoholi, tupakka, lääkkeet ja osa kasviensuojeluaineista.

­C-vitamiinin virallinen päivittäinen saantisuositus on 75 mg, jonka on todettu riittävän ehkäisemään keripukkia. Saantisuosituksen määrä on suhteellisen pieni. Erilaisten arvioiden tuloksena onkin todettu, että esimerkiksi urheilun aiheuttama oksidatiivinen stressi nostaa C-vitamiinin tarvetta 50-100 %. Myös tupakoitsijoiden C-vitamiinintarpeen tiedetään olevan ainakin 50-100 % suurempi. Sama koskee kaikkia muita oksidatiivista stressiä elimistöön aiheuttavia tekijöitä.

Kudosten C-vitamiinipitoisuuden on todettu vähenevän muun muassa stressin aikana. C-vitamiini on välttämätön, jotta kollageenin kolmen aminohappoketjun välille muodostuisi vahva köysimainen rakenne. Ilman C-vitamiinia aminohappoketjun välinen kolmoiskierre jää löysäksi ja sidekudos heikkenee. C-vitamiinin puutoksen oireet, kuten mustelmataipumus, lihasheikkous ja haavojen hidas parantuminen selittyvätkin pitkälti kollageenin ja muiden sidekudosproteiinien heikentyneestä rakenteesta.

Vesiliukoinen C-vitamiini poistuu elimistöstä virtsan mukana, eikä ylimääräinen C-vitamiini varsinaisesti varastoidu elimistöön. Vesiliukoisten vitamiinien varastot riittävät muutamasta päivästä viikkoon, mikä tarkoittaa, että sen saannista on huolehdittava päivittäin. On myös hyvä muistaa, että C-vitamiinin liikasaanti heikentää sen imeytymistä suolistosta, ja että liian suuresta yksittäisestä annoksesta imeytyneestä C-vitamiinista suurin osa erittyy virtsaan. Yksi C-vitamiinin hajoamistuotteista on oksalaatti, joka voi hyvin suurissa annoksissa (2-3g) aiheuttaa ongelmia henkilöille, joille herkästi muodostuu munuaiskiviä. Tämä on siis todettu mahdolliseksi hyvin suurilla annoksilla, ja munuaiskiviin taipuvaisilla henkilöillä.