Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Paytrail Maksutavat
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

CHIANSIEMEN (600g) Foodin

Foodin chiansiemen 600g
6,50€
kpl 

Tuotekuvaus

CHIA-SIEMEN ON RUNSASKUITUINEN JA RUTKASTI RASVAHAPPOJA SISÄLTÄVÄ MINTTUKASVIN SIEMEN. Alunperin Etelä-Amerikasta peräisin oleva chia-siemen on saavuttanut globaalia huippusuosiota monipuolisuutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Sana “chia” tarkoittaa atsteekkien kielellä öljyistä, ja tämä pieni siemen onkin hyvä rasvahappojen lähde. Chia-siemenet sisältävät omega 3- ja omega 6 -rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa 3:1.

Annostus

Yleinen suositeltu päiväannos siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi.

Käyttö

Chia sitoo itseensä paljon nestettä, ja moni käyttääkin siemeniä turvottamalla niitä ensin vedessä. Chia-siemenistä on näin mahdollista valmistaa hyytelö tai geeli, jolla voi korvata esimerkiksi kananmunan vegaanisessa leivonnassa. Vedessä turvonneet chia-siemenet ovat myös ruokaisa ja täyttävä vaihtoehto, ja ne on helppo tuunata suosituiksi tuorepuuroiksi, vanukkaiksi ja smoothieiksi. Asiakkaamme rakastavat yhdistää chia-siementä muun muassa raakasuklaan ja erilaisten tuoreiden ja kuivattujen hedelmien kanssa. Mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia iltapäivän taukohetkenä tai hitaalla aamiaisella vaikkapa suklaavanukasta tai omenakanelivanukasta? Myös kookos, vanilja ja pehmeän makeat marjat sopivat hyvin yhteen chiasiementen miedon, pehmeän maun kanssa.

Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Me kuitenkin testaamme jokaisen saapuvan erän, emmekä tuo markkinoille tuotteita, joissa olisi korkeat pitoisuudet nikkeliä tai kadmiumia, joten voit turvallisin mielin käyttää Foodinin luomulaatuisia siemeniä. Voit lukea lisää esimerkiksi öljykasvien siementen kartoitus- ja valvontahankkeesta Ruokaviraston sivuilta.

Huom!

Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).

Sisältö/Innehål   

Puhtaasti tuotettu chia-siemen/Chia-frö

Alkuperämaa/Ursprungsland   

Peru, Uganda, Meksiko

Pakkauskoko/Förpackning   

600g

Ravintosisältö/Näringsinnehåll per 100g   

Energiaa/Energi: 1922 kJ / 459 kcal
Rasvaa/Fett: 32,6 g
– josta tyydyttyneitä/varav mättat fett: 2,8 g
– omega 6: 6,2 g
– omega 3: 21,8 g
Hiilihydraatteja/Kolhydrates: 0,2 g
– josta sokereita/varav sockerarter: 0 g
Kuitua/Kosfiber: 34,4 g
Proteiinia/Protein: 22,9 g
Suola/Salt: < 0,1 g

Ominaisuudet   

Gluteeniton, Luomu, Maidoton, Raaka, Vähähiilihydraattinen