Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Paytrail Maksutavat
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

KALSIUM CALCIA SITRAATTI (160 kpl) HT

Calcia sitraatti ht large
9,70€
kpl 

Tuotekuvaus

Kalsiumsitraatti-D-vitamiinitabletit. Ravintolisä luuston hyvinvoinnille, tehokkaasti imeytyvä kalsiumsitraatti. Mukana kalsiumin imeytymistä edistävää D-vitamiinia. Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton. Valmistettu Suomessa.

Ainesosat

Kalsiumsitraatti, Paakkuuntumisenestoaine E 460 ja E 468, Pintakäsittelyaine E 470b, Kolekalsiferoli

Vuorokausiannos

Vuorokausiannos 2-4 tabl. sisältää:
Kalsiumia 400–800 mg (50–100 %*)
D3-vitamiinia 5–10 µg (50–100 %*)
*vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Annostus

2-4 tablettia päivässä.

Fysiologiset vaikutukset

Kalsium (kalkki) on ihmiselle välttämätön mineraali läpi elämän. Sitä tarvitaan muun muassa luuston ja hampaiden rakennusaineeksi ja normaaliin kasvuun.
D-vitamiini tehostaa kalkin imeytymistä ja on tärkeä luuston ja hampaiden hyvinvoinnille.

Kalsiumin tarve on suurimmillaan kasvuiässä ja erityisesti naisilla 35 ikävuodesta lähtien. Ihmisen luumassa kasvaa ja on suurimmillaan 35-vuotiaaana, jonka jälkeen se alkaa vähentyä ikääntymisen myötä. Luumassaa vähentävät niukka kalkin saanti, tupakointi, vähäinen liikunta sekä eräät muut elintapoihin liittyvät tekijät. On erittäin tärkeää huolehtia luuston riittävästä kehittymisestä sen kasvuaikana ja ylläpitää luuston kuntoa ja lujuutta myöhemmin. Ravinnosta saadaan kalkkia lähinnä maitotaloustuotteista kuten maidosta, juustosta ja jogurtista.
Kalsiumin päivätarve on keskimäärin 800 mg, mutta vaihtelee kuitenkin eri ikäryhmissä ja sukupuolen mukaan. Naisilla kalsiumin tarve lisääntyy esimerkiksi raskaus- ja imetysaikana sekä vaihdevuosien aikana ja sen jälkeen. On tärkeää varmistaa riittävä kalkin saanti myös laihdutuksen aikana tai jos ruokavalio sisältää niukasti tai ei lainkaan maitovalmisteita.
Kalsium imeytyy valmisteesta erittäin hyvin, sillä se on orgaanisessa muodossa kalsiumsitraattina. Samoin se pysyy kehossa pidempään.