Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Checkout - Oma maksutapa kaikille
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

KOOKOSÖLJY KOKOYDIN - luomu (1 litra) Virilo FFL

Kookosoljy kokoydin
24,90€
Valitettavasti tuote on väliaikaisesti loppunut.

Tuotekuvaus

Neitsytkookosöljyä kuorimattomista kookospähkinöistä! Neitsytkookosöljy puristetaan aina tuoreeltaan kerätyistä kookospähkinöistä.

Yleensä kypsistä pähkinöistä poistetaan ulkoinen suojaava kuituvaippa. Aivan sen alla on kivenkova pähkinänkuori; tämä on kookospähkinä sellaisena kuin sen tavallisesti tunnemme. Kuoren avaaminen mekaanisen paineen avulla vapauttaa kookospähkinän hedelmälihan, jota ympäröi ulkopuolelta ohut, ruskea kuori. Tavallisesti tämä ohut, ruskea kuori kuoritaan pois, ennen kuin pähkinät murskataan, kuivataan ja puristetaan.

Vertailevissa kemiallisissa analyyseissä on nyt osoitettu, että ulompi ruskea kuori, joka ympäröi pähkinän hedelmälihaa, sisältää arvokkaita kivennäisaineita ja vitamiineja, fytosteroleja ja fenolisia antioksidantteja.

Tämän johtopäätöksenä on, että kuoriminen poistaa suuren osan toissijaisista kasviaineista (1)
Jos kookospähkinä puristetaan, kun siinä on vielä ruskea kuori, kookosöljy ei ole yhtä valkoista kuin kuoritun kookospähkinän hedelmälihan puristamisesta saatava öljy, mutta siinä on noin kymmenen kertaa suurempi hapettumisen kestävyys (BHT-ekvivalenssi(1)), jonka saa aikaan sen suuri fenolisten antioksidanttien pitoisuus.

Tuloksena on öljyn (rasvan) suurempi kestävyys ja parempi kuumuuden kestävyys paistamisen, leipomisen ja uppopaistamisen aikana. Kookospähkinän rasvan (öljyn) sisältämät toissijaiset kasviaineet vapauttavat antioksidanttiset vaikutuksensa kehossa, iholla ja tarjoavat elimistölle "radikaalien sieppaajan".

Ruskean kuoren takia kuorimattoman kookospähkinän öljyn väri on kellertävä ja sen maku on tyypillisesti hieman voimakkaampi (ja jopa parempi).

Alkuperäisen kookosöljymme ( joka on puristettu kuorettomasta kookospähkinästä) rinnalla voimme nyt tarjota täyteläisemmän "koko kookospähkinän öljyn", joka on puristettu kuorellisesta pähkinästä.

Maku on edelleen puhdas ja raikas!