Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Checkout - Oma maksutapa kaikille
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

LESITIINIJAUHE (200 g) Puhdistamo

Lesitiinijauhe puhdistamo
11,90€
kpl 

Tuotekuvaus

(65,50€/kg)

Puhdistamon Lesitiini on puhdasta, geenimuuntelematonta soijalesitiiniä. Koska emme löytäneet Suomesta asiallisen laatuista, jauhemuotoista ja hyvänmakuista lesitiiniä, päätimme tuoda sellaisen saataville.
 Lesitiini liittyy superfoodeihin ensisijaisesti pirtelöiden ja suklaan kautta. Paitsi että se on ravinteikasta, sen luonnostaan emulgoiva vaikutus mahdollistaa erilaisten reseptien teon. Jos esimerkiksi laitat pirtelösi sekaan esim. kookosöljyä, öljy ei sekoitu veteen kovin helposti - mutta kokeilepa lesitiinin kanssa! Pieni määrä lesitiiniä emulgoi luonnollisesti öljyn ja veden jolloin pirtelön koostumus on tasaisen samettinen - bingo! Suklaanteossa lesitiini auttaa saamaan lopputuloksesta tasaisemman. Koska esim. kaakaovoi ja kookosöljy eivät luontaisesti sekoitu vesipohjaisten makeutusaineiden kanssa (hunaja, agave, siirappi), voi lopputulos joskus olla kökköinen. Lisäksi suklaanteossa yksikin pisara vettä voi pilata koko rakenteen - paitsi jos mukana on pieni määrä lesitiiniä. Lesitiini jälleen emulgoi rasvat ja veden, jolloin voit sekoittaa suklaaseesi mitä vain. 
Terveydellisesti Lesitiini on mielenkiintoinen aine! Lesitiini koostuu pitkälti fosfolipidistä nimeltä fasfatidyylikoliini (fosfokoliini), joka on olennainen rakennusaine solukalvoille. Fosfokoliini etsiytyy solukalvojen ulkopinnoille, jossa se parantaa esimerkiksi solujen välistä kommunikointia. Toinen lesitiinin sisältämä luonnollinen yhdiste on inositoli. Yhdessä fosfokoliinin kanssa inositoli auttaa hajoittamaan kolesterolia. Yksi ruokalusikallinen päivässä lesitiiniä tekeekin hyvää veren rasva-arvoille. Lesitiini maistuu ikään kuin kermalta. Kuten kaikessa, toiset tykkää enemmän ja toiset vähemmän - usein nähty ilmiö on kuitenkin sama kuin Tocossa, eli tavaraa menee lusikalla suoraan suuhun. Yleisesti ottaen lesitiini luo kermaisuutta mihin tahansa - vielä paljon enemmän kuin Toco. Jos teet vaikkapa suklaapirtelön, laita sinne ensi kerralla Lesitiiniä 1-2 teelusikallista ja huomaat eron! Puhdistamo Lesitiinijauhe ravintosisältö / 100g:
Energiaa - 533 kcal Proteiinia - 0 g Hiilihydraatteja - 6,7 g Rasvaa - 53 g Fosfokoliinia - 20 g