Kategoriat

PUNAINEN LINSSI - luomu (500 g) Aduki

Tuotekuvaus
Halkaistu punainen linssi. Linssit ovat ravitsevia ja proteiinirikkaita siemeniä. Linsseistä voit valmistaa nopeasti mm. maukkaita keittoja, salaatteja, pataruokia, kasvispihvejä ja pasteijoita. tryptofaania 192.0 mg7100g. ks.fineli.fi
Aineosat
Punainen linssi, luomu
Käyttö
Keitot, kastikkeet, lisukkeet salaattiin ym.
Linssikastike:
2,5 dl linssejä
7,5 dl vettä
sipulia
porkkanaa
öljyä
1. Puhdista linssit huolellisesti.
2. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja porkkanat viipaleiksi.
3. Kuullota sipulia öljyssä ja lisää sitten vesi, linssit ja porkkanaviipaleet.
4. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla n.20-25 minuuttia
5. Mausta kastike esimerkiksi soijakstikkeella, tomaattipyreellä, basilikalla ja timjamilla.
6. Tarjoile kastike pastan, riisin tai perunoiden kanssa.
Tryptofaani on ihmiselle välttämätön aminohappo, jota on saatava ravinnosta. Tryptofaania tarvitaan muiden aminohappojen tavoin proteiinien rakennusaineina. Lisäksi siitä muodostuu elimistössä mm. hermoston välittäjäaineena toimivaa serotoniinia, pimeähormonina tunnettua melatoniinia sekä niasiinia. Tryptofaanin lähteitä ravinnossa ovat esimerkiksi maitotuotteet, munat ja soijatuotteet.
Turkki
(7,80€/kg)