Kategoriat

TATTARI - luomu (500 g) Aduki

Tuotekuvaus
Tattari sopii erinomaisesti gluteenittomaan ruokavalioon. Se siältää monia tärkeitä ravintoaineita ja
73.2 mg/100g tryptofaani-aminohappoa.
Tattari on yksivuotinen kasvi, jonka kirkkaanpunaisiin kukkiin kasvaa tummanruskeita, kolmikulmaisia siemeniä. Tattarinsiemenissä on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria. Helposti sulava tattari on gluteenitonta ja sopii siksi myös keliaakikoille.
Ainesosat
Tattari, luomu
Käyttö
Riisin tapaan lisukkeena tai uunipuurona.
Tryptofaani on ihmiselle välttämätön aminohappo, jota on saatava ravinnosta. Tryptofaania tarvitaan muiden aminohappojen tavoin proteiinien rakennusaineina. Lisäksi siitä muodostuu elimistössä mm. hermoston välittäjäaineena toimivaa serotoniinia, pimeähormonina tunnettua melatoniinia sekä niasiinia. Tryptofaanin lähteitä ravinnossa ovat esimerkiksi maitotuotteet, munat ja soijatuotteet. ks. fineli.fi
Viljelty Kiinassa.
(6,80€/kg)