Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Checkout maksutavat
Katso myös uudistuneen verkkokauppamme avajaistarjoukset

VITAMORE (60 kpl) Bioteekki

Vitamore
19,90€ 27,50€
kpl 

Tuotekuvaus

Vitamore - Luonnollinen valmiste naisen optimaaliseen hormonitoimintaan ja tasapainoon

Annostus:
1 tabletti 2 kertaa; niellään kokonaisena veden kera. Annostusta ei saa ylittää. Ei raskaana oleville. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Ei lasten ulottuville.

Vuorokausiannos 2 tablettia sisältää:
Täyteaine (mikrokiteinen selluloosa)
Arginiini (lähde: L-arginiinihydrokloridi) 250 mg
Puna-apila (Trifolium pratense), kukkauute 4:1 150 mg
Sitruunaköynnös (Schisandra chinensis), hedelmäuute 4:1 100 mg
Damiana (Turnera diffusa), lehtiuute 4:1 100 mg
Muira puama (Ptychopetalum olacoides), juuriuute 4:1
Okarennokki (Tribulus terrestris), hedelmäuute 4:1 100 mg
Lakritsinjuuri (Glycyrrhiza glabra) 60 mg
Stabilointiaine (plyvinyylipyrrolidoni)
Fenkoli (Foeniculum vulgare), siemenuute 4:1 40 mg
Paakkuuntumisenestoaineet (poodioksidi ja kasvirasvahappojen magnesiumsuolat)
E-vitamiini (lähde: dl-alfatokoferoliasetaatti) 12 mg
- 100% vuorokautisen saannin vertailuarvosta
Villijamssi (Dioscorea villosa) Wild yam, juuriuute 10:1 10 mg
Sinkki (lähde: sinkkiaminohappokelaatti) 8 mg
- 80% vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Vitamore Totalin vaikutuksen huomaa noin 3–4 viikon jälkeen. Optimaalisen hormonitoiminnan ylläpitämiseksi suositellaan jatkuvaa käyttöä.

Hormonitoiminnan häiröt

Jokainen nainen haluaa nauttia elämästään ilman hormonaalisia häiriöitä. Näitä ovat mm. kuukautishäiriöt (PMS), vaihdevuosivaivat (menopaussi), ja seksuaalinen haluttomuus. Monet tekijät kuten ikä, elämäntavat ja stressi vaikuttavat naisen optimaaliseen hormonitoimintaan. Naisen tärkeimmät luonnolliset sukupuolihormonit ovat estrogeeni ja progesteroni. Nämä hormonit ovat välttämättömiä naisen normaalin seksuaalisen kehityksen ja toiminnan kannalta, ja niillä on tärkeä rooli kuukautiskierron säätelyssä. Hormonitoiminnan väheneminen aiheuttaa usein tunnettuja vaihdevuosivaivoja, esimerkiksi kuumia aaltoja ja yöhikoilua. Sukupuolihormonien vähyys tai epätasapaino saattaa myös tehdä emättimen limakalvosta ohuen ja kuivan. Lisäksi joillakin naisilla esiintyy mielialan vaihtelua, hermostuneisuutta, masennusta, ärtyneisyyttä ja seksuaalista haluttomuutta.

Luonnonlääkintä

Luonnonlääkinnän pitkästä historiasta löytyy monia aineita, joita on käytetty naisen hormonitoiminnan piristämiseksi. Vaikka monet näistä uskomuksista ja kansanlääkinnästä on myöhemmin todettu tehottomiksi, monille yrteille ja ravintoaineille on löydetty rohdoslääketieteen ja solubiologian keinoin vankat perusteet naisen hormonitoiminnan piristämiseen. Vitamore Total on kehitetty näiden tietojen perusteella.

Kliininen tutkimus

Keväällä 2004 suoritettiin tri Anu Mäkelän johdolla kliininen tutkimus ABER instituutissa Helsingissä. Tutkimuksen päämäärä oli selvittää luontaistuote Vitamore Totalin teho naisten hormonitoimintaan ja hormonitoiminnan muutosten aiheuttamiin vaivoihin. Kaksoissokkotutkimuksena tehty kolmen kuukauden mittainen koe osoitti, että Vitamore Total vaikutti tasapainottavasti naisten hikoiluun, kuumiin aaltoihin, PMS oireisiin, kokonaiskolestroliarvoihin, kohonneeseen verenpaineeseen, masennukseen sekä haluttomuuteen. Tohtori Anu Mäkelä on kehittänyt tutkitun koostumuksen pohjalta uuden tehokkaamman Vitamore Totalin, joka sisältää:

Puna-apila (Trifolium pratense)
Se on tuttu kasvi, jota löytyy niityiltä ja ojanvarsilta ympäri maailmaa. Se sisältää kasviestrogeenejä (isoflavoneja), jotka muistuttavat läheisesti naisen omia estrogeenejä. Näitä kasviestrogeenejä on puna-apilassa neljä (daidseiini, genisteiini, formononetiini ja biokniini A) kun soijassa on vain kaksi. Kasviestrogeenit tasapainottavat alenevaa hormonitasoa.

Sitruunaköynnös (Schisandra chinensis)
Se on kiinalaisen lääketieteen tärkeimpiä kasveja, joka kasvaa koilliskiinan alueella. Se sisältää mm. kasvisteroleja, lignaaneja sekä C- ja E-vitamiinia. Se vahvistaa hormonitoimintaa ja toimii adaptogeenina eli auttaa kehoa kestämään stressitiloja.

Damiana (Turnera diffusa)
Se kasvaa Meksikonlahden ja Etelä-Kalifornian alueella. Perinteisesti sitä on käytetty seksuaalisuuden lisääjänä mm. Maya-intiaanien keskuudessa. Kasvi sisältää mm. arbutiinia ja resiinia. Se vahvistaa seksuaalisia toimintoja, edistämällä verenkiertoa ja hermotoimintaa sukupuolielinten alueella. Sitä käytetään vaihdevuosioireiden lievittämiseen ja mielialan nostamiseen. Sillä on myös hyvä vaikutus kuukautisongelmiin.

Muira puama (Ptychopetalum olacoides)
Se kasvaa Brasiliassa Amatsonin alueella, jossa sitä on perinteisesti käytetty seksuaalista halukkuutta lisäävänä teenä. Se sisältää runsaasti estereitä ja sitosterolia. Se vaikuttaa positiivisesti sukupuolihormonien tuotantoon ja ja vahvistaa hermoaineenvaihduntaa. Muuten sitä on käytetty yleiskunnon kohottajana ja hyvänä apuna stressitiloissa.

Okarennokki (Tribulus terrestris)
Se sisältää genisteiiniä jolla on todettu suora vaikutus hormonitoimintaan. Se lisää pirteyttä ja suorituskykyä ja sitä on käytetty paljon Intiassa ayurvedisessä lääketieteessä. Itäeurooppalaisissa tutkimuksissa sen on osoitettu lisäävän tehokkaasti sukupuoliviettiä.

Fenkoli (Foeniculum vulgare)
Perinteisesti vain välimeren alueella kasvanutta fenkolia löytyy nykyisin ympäri maailmaa. Se sisältää myös yhdisteitä, jotka toimivat kuin estrogeenit. Se aktivoi estrogeenien tuotantoa ja lisää naisen libidoa.

Arginiini (L-Arginine)
Se on aminohappo, jota tarvitaan typpioksidin muodostuksessa ja on siten tärkeä tekijä edistämään veren virtausta kehossa ja erityisesti lantion ja sukupuolielinten alueella.

Sinkki Zn
Se on ihmiselle tärkeä hivenaine, joka on mukana yli kahdessasadassa eri solutapahtumassa. Se liitetään fysiologisesti vahvasti hedelmällisyyteen, koska säätelee mm. sukupuolihormonien ja maksan aineenvaihduntaa ja sillä on hormonijärjestelmää tasapainottava vaikutus.

E-Vitamiini (Vit.E)
Se on biologinen antioksidantti, joka osallistuu sukupuolihormonien tuotantoon munasarjoissa. Sen toiminta on hormonin kaltaista, auttaa ylläpitämään hedelmällisyyttä ja estää limakalvoja kuivumiselta.

Villijamssi (Dioscorea villosa) Wild yam
Se kasvaa pohjois- ja keskiamerikan alueella. Se sisältää runsaasti estereitä ja sitosterolia. Se on klassinen hedelmällisyyden lisääjä. Sitä pidetään eri puolilla maailmaa tehokkaana lievittäjänä kuukautiskivuissa ja sitä löytyy monista vaihdevuosioireisiin tarkoitetuista yhdisteistä. Se tukee naissukupuolihormonien järjestelmää. Sitä on käytetty myös yleiskunnon kohottajana.

Lakritsa (Glycyrrhiza glabra)
Se kasvaa villinä kaakkoiseuroopassa ja luoteisaasiassa. Vaikka lakritsa tunnetaan pääasiassa makeisena, se on yksi käytetyimmistä lääkeyrteistä. Se stimuloi lisämunuaisten toimintaa lisäten steroidihormonien tuotantoa. Se sisältää myös runsaasti isoflavoneja joilla tiedetään olevan estrogeeninen vaikutus. Vuonna 1985 Japanissa tehty tutkimus osoitti lakritsan säätelevän hormonien aktivoitumista maksassa.