Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Paytrail Maksutavat
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

MILK THISTLE, MAARIANOHDAKE silymarin 100mg (100kpl) Solgar

Maarianohdake milk thistle large
39,90€
kpl 

Tuotekuvaus

Pakkauskoko 100 kapselia – yrttivalmiste

Suositeltu annostus:

1 kapseli päivässä ruokailun yhteydessä

Aktiiviset ainesosat (1 kapseli):

Maarianohdake yrtti-siemenjauhe (Silybum marianum)   350 mg
Maarianohdakkeen siemenuute   100 mg

Muut ainesosat:

Kuorilo (hydroksipropyylimetyyliselluloosa), täyteaine (hydroksipropyyliselluloosa), paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat).

Muuta huomioitavaa:

Ei suositella raskaana oleville.

Rohdoksena käytetään maarianohdakkeen kypsiä siemeniä.
Siemenistä eristettiin ensin flavonolignaanikompleksi, jota kutsuttiin silymariiniksi. Silymariinia on kypsissä siemenissä 4-6 % ja se koostuu pääasiassa kolmesta flavonolignaanista; silybiinistä, silykristiinistä ja silydianiinista. Myös muita flavonolignaaneja, kuten dehydrosilybiini, siliandriini jne, tunnetaan. Siemenissä on myös apigeniiniä, rasvaöljyä (16-18 %) ja histamiinia.

Se voidaan selittää usean vaikutusmekanismin perusteella. Silymariini stimuloi RNA-polymeraasi A:a ja edistää siten ribosomien proteiinisynteesiä. Tämä johtaa maksan parempaan regenerointikykyyn. Silymariini reagoi maksan solumembraanien kanssa blokeeraten sitoutumispaikkoja ja estää näin toksiinien sitoutumista. Silymariini on myös voimakas antioksidantti (10 kertaa voimakkaampi kuin E-vitamiini).

Haittavaikutukset ja vastasyyt

Suurillakaan annoksilla silymariinilla ei ole havaittu toksisia vaikutuksia, eikä sillä ole haitallisia vaikutuksia sikiöön. Muutamissa tapauksissa on huomattu lievää laksatiivista vaikutusta. Maarianohdake ei sovi Asteraceae-heimon (mykerökukkaiset) kasveille yliherkille henkilöille.