Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Checkout - Oma maksutapa kaikille
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

MILK THISTLE, MAARIANOHDAKE silymarin 100mg (100kpl) Solgar

Maarianohdake milk thistle large
35,90€ 41,50€
kpl 

Tuotekuvaus

Pakkauskoko 100 kapselia – yrttivalmiste

Suositeltu annostus:

1 kapseli päivässä ruokailun yhteydessä

Aktiiviset ainesosat (1 kapseli):

Maarianohdake yrtti-siemenjauhe (Silybum marianum)   350 mg
Maarianohdakkeen siemenuute   100 mg

Muut ainesosat:

Kuorilo (hydroksipropyylimetyyliselluloosa), täyteaine (hydroksipropyyliselluloosa), paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat).

Muuta huomioitavaa:

Ei suositella raskaana oleville.

Rohdoksena käytetään maarianohdakkeen kypsiä siemeniä.
Siemenistä eristettiin ensin flavonolignaanikompleksi, jota kutsuttiin silymariiniksi. Silymariinia on kypsissä siemenissä 4-6 % ja se koostuu pääasiassa kolmesta flavonolignaanista; silybiinistä, silykristiinistä ja silydianiinista. Myös muita flavonolignaaneja, kuten dehydrosilybiini, siliandriini jne, tunnetaan. Siemenissä on myös apigeniiniä, rasvaöljyä (16-18 %) ja histamiinia.

Se voidaan selittää usean vaikutusmekanismin perusteella. Silymariini stimuloi RNA-polymeraasi A:a ja edistää siten ribosomien proteiinisynteesiä. Tämä johtaa maksan parempaan regenerointikykyyn. Silymariini reagoi maksan solumembraanien kanssa blokeeraten sitoutumispaikkoja ja estää näin toksiinien sitoutumista. Silymariini on myös voimakas antioksidantti (10 kertaa voimakkaampi kuin E-vitamiini).

Haittavaikutukset ja vastasyyt

Suurillakaan annoksilla silymariinilla ei ole havaittu toksisia vaikutuksia, eikä sillä ole haitallisia vaikutuksia sikiöön. Muutamissa tapauksissa on huomattu lievää laksatiivista vaikutusta. Maarianohdake ei sovi Asteraceae-heimon (mykerökukkaiset) kasveille yliherkille henkilöille.