Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Paytrail Maksutavat
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

D-Pearls 125µg (120+40 kpl) D-VITAMIINI PharmaNord

Pharma nord d pearls 125mcg 120 plus 40
18,30€ 24,80€
kpl 

Tuotekuvaus

Pienet, helposti nieltävät kapselit sisältävät 125 µg D3-vitamiinia kylmäpuristetussa oliiviöljyssä, josta rasvaliukoinen D-vitamiini imeytyy hyvin. D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän toimintaa ja tukee siten vastustuskykyä. Luille, hampaille ja lihaksille. Lisäksi D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin imeytymistä ja osallistuu solujen jakautumisprosessiin. Valmistettu farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaisesti.

Suositeltava vuorokausiannos 1 kapseli sisältää:

D3-vitamiinia 125 µg*
* 2500 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta (5 μg).

Annostus:

Aikuisille ja yli 11-vuotiaille 1 kapseli päivässä. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

Säilytys:

Huoneenlämmössä, suojassa auringonvalolta.
Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

Ainesosat:

Oliiviöljy (kylmäpuristettu), kapselinkuori (liivate), kosteudensäilyttäjä (glyseroli),
D3-vitamiini (kolekalsiferoli), väri (rautaoksidi).
D-vitamiinin turvallisen saannin raja aikuisille ja yli 11-vuotiaille on 100 μg vuorokaudessa, valmisteen annos ylittää sen (20%). Tuote on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön.
Ravintolisällä ei tule korvata monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Lisätietoa:

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jonka paras lähde ravinnosta ovat rasvaiset kalat. Lisäksi D-vitamiinia on lihassa, maitotuotteissa, kananmunissa ja sienissä. Elimistö myös syntetisoi D-vitamiinia iholla auringon UV-valon vaikutuksesta.

D-vitamiinin kaksi tärkeintä muotoa ovat D2-vitamiini (ergokalsiferoli) ja D3-vitamiini (kolekalsiferoli). D3 on myös se muoto, jota elimistö UV-valon vaikutuksesta syntetisoi. Syntetisointi on mahdollista kuitenkin vain, kun iho altistuu auringonvalolle tai samantyyppiselle UV-säteilylle riittävästi. Iho syntetisoi D-vitamiinia tehokkaasti elimistön tarpeisiin, mutta vain jos aurinko on riittävän korkealla taivaalla. Suuressa osassa Eurooppaa, mukaan lukien Suomessa, näin on vain kesällä. Elimistö pystyykin tuottamaan riittävästi D-vitamiinia tarpeisiinsa vain kesäisin.

D2-vitamiinia elimistö saa vain ravinnon mukana sienistä ja tietyistä kasvikunnan tuotteista. Sekä D2- että D3-vitamiinit vaativat maksan ja munuaisten läpi kulkeutumista tullakseen biologisesti aktiivisiksi. Aiemmin oli vallalla uskomus, että nämä molemmat D-vitamiinin muodot olisivat yhtä tehokkaita elimistössä. Kuitenkin, hieman mittaustavasta riippuen, D3-vitamiini on 56-87 % D2-vitamiinia tehokkaampi nostamaan veren D-vitamiinitasoja. D3-vitamiini myös varastoituu elimistön rasvakerrokseen kolme kertaa D2-vitamiinia tehokkaammin.*

*Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.