Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Paytrail Maksutavat
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

D-VITAMIINI 100µg PASSION suussa sulava Vitatabs (120tabl) HT

Vitatabs d3 120tabl passion 100mcg ht
9,50€
kpl 

Tuotekuvaus

Suussa sulavat D3-vitamiinitabletit. Ravintolisä. Vahva passioninmakuinen D-vitamiinivalmiste, sulaa suussa nopeasti. Vastustuskyvylle, luustolle, hampaille.    Laktoositon, hiivaton ja gluteeniton. Valmistettu Suomessa.

Ainesosat

Mannitoli, Maissitärkkelys, Kolekalsiferoli, Pintakäsittelyaine rasvahappojen magnesiumsuolat, Luontainen passionaromi

Vuorokausiannos 1 tabl. sisältää:

D3-vitamiinia 100 µg*
*2000 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Annostus

1 tabletti päivässä, annetaan liueta suussa. Ei suositella raskaana oleville eikä imettäville.

Pakkauskoko

120 tabl./36 g

Fysiologiset vaikutukset

Riittävästä D-vitamiinin saannista tulisi huolehtia koko elämän ajan. D-vitamiinia muodostuu auringonvalon vaikutuksesta iholla. Ravinnosta D-vitamiinia saadaan rasvaisesta kalasta, kalaöljystä, kananmunasta, sienistä sekä vitaminoiduista elintarvikkeista, kuten maidosta ja margariinista. Suomalaisten D-vitaminin saanti on todettu liian niukaksi. D-vitamiinin saantisuositus on 2-17 -vuotiailla 7,5 mikrogrammaa/vrk, 18-74 -vuotiailla 10 mikrogrammaa/vrk ja 20 mikrogrammaa/vrk yli 75-vuotiailla. Raskaana oleville ja imettäville äideille suositellaan D-vitamiinivalmistetta 10 mikrogrammaa/vrk ympäri vuoden.
Koska D-vitamiinin ravintolähteet ovat melko vähäisiä, suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden erityisesti lapsille, nuorille, ikääntyville ja raskaana oleville.
D-vitamiinin puute voi johtua vähäisestä auringonvalosta, puutteellisesta ruokavaliosta ja aineenvaihduntahäiriöistä.
D-vitamiinin pitkäaikainen puutos johtaa aikuisilla, erityisesti vanhuksilla, luuston pehmenemiseen ja murtumisherkkyyden lisääntymiseen. Lapsilla se aiheuttaa kasvun ja motorisen kehityksen häiriintymistä, heikkoutta, infektioalttiutta, ruokahaluttomuutta ja riisitautia.
D-vitamiini vaikuttaa suotuisasti immuunipuolustusjärjestelmään ylläpitäen hyvää vastustuskykyä ja on tärkeä luustolle, hampaille, lihaksille, mielialalle ja hormonitoiminnalle.
D-vitamiini edistää kalsiumin imeytymistä ja ylläpitää kalsiumtasapainoa.