Kategoriat

Meiltä saat

Solgar hivenaineet, vitamiinit... Terranova hivenaineet, vitamiinit...

Maksutavat

Paytrail Maksutavat
Nopea toimitus jopa saman päivän aikana kun tilaat ennen klo 13.

RUUSUSUOLA - hieno (500 g) Masajo

Ruususuola hieno uusi
7,50€
  • 15,00€/kg
  • Pakkauskoko: 500g
kpl 

Tuotekuvaus

Ruususuola-kristallisuola louhitaan käsin Bolivian vuoristosta.
Nimi Ruususuola, tulee punertavasta väristä, joka syntyy mm. mangaanista ja raudasta. Ruususuola-kristallisuolan natriumkloridipitoisuus on alhaisempi ja vastaavasti arvokkaiden suojaravinteiden pitoisuus korkeampi.

Tarina kristallisuolan historiasta kertoo, että vuonna 1935 Paraguayn valkoinen sotilasjuntta sai öljymiljonääreiltä tehtäväkseen vallata Bolivian intiaanien öljyesiintymät. Samaan aikaan intiaanit löysivät vuoristosta kauniin ruusunväristä suolaa, jota toimitettiin Bolivian sotilaille, jotta nämä pystyisivät pitämään puolensa maahantunkeutujia vastaan.

Japanissa ruususuolasta on tullut muutamassa vuodessa eliitin suosima suola, jota saa vain erikoiskaupoista pienissä kauniissa pakkauksissa ja kalliiseen hintaan. Intiaanit antoivat eläimille punertavia suolakimpaleita nuoltavaksi. Aina kun oli tuota ruusunpunaista suolaa tarjolla, niin lehmät halusivat valita sen mm. suolajärvisuolan, merisuolan ym. suolojen joukosta. Tästä heräsi mielenkiinto ruusunvärisen suolan todellisesta sisällöstä. Ruususuola-näytteet lähetettiin Japanin Tiedekeskukseen analysoitaviksi ja siellä ihastuttiin heti sen väriin ja ominaisuuksiin ja myös mistä tuo punertava väri tulee.

Sama tapahtui myöhemmin kun näyte toimitettiin Suomessa Otaniemen tullin laboratorioon. Samalla tavalla ihastuneena tutkija otti yhteyttä ja halusi keskustella suolan väristä. Siinä tuli esille että mm. rauta ja mangaani antavat punertavaa väriä niiden monien kymmenten aineiden joukosta, joita se sisältää.
Syksyllä 2002 Pariisin ruokamessuilla Ruususuola esiteltiin ensikertaa eurooppalaisille Andien paviljongissa ja siellä oli mukana tutkija Masakatsu. Samalla hän vieraili Helsingissä ja ihastui muunmuassa suomalaiseen taidehistoriaan.